Se deschide primul parc de distracții Lionel Messi

139

 

”Messi Experience Park“ va fi un parc tematic de distracții ce urmează să se ridice în Beijing în următorii doi ani. Argentinianul de 29 de ani a participat deja la o primă sesiune de Q & A în capitala Chinei, unde a vorbit despre grandiosul proiect.

Barcelona vrea să deschidă un parc pentru a încuraja copiii să joace fotbal încă de la o vârstă fragedă. ”Vrem să le oferim copiilor o experiență de neiutat“, a spus protagonistul, în cadrul unei sesiuni de Q & A. De această inițiativă a catalanilor primii care se vor bucara vor fi fanii chinezi. ”Messi Experience Park“ va fi construit în Beijing și avea nu mai puțin de 20 de atracții interioare și în aer liber într-un spațiu de 42.000 de metri pătrați, ”pentru fanii care se vor ”scufunda” în universul lui Messi“, așa cum spune o declarație a organizatorilor.

Argentinianul a vorbit despre ”Messi Experience Park“ într-o sesiune de Q & A. Messi a participat la un eveniment de lansare care a avut loc la Beijing în această săptămână. ”Sper să le ofere o experiență pe care nu au avut până acum și să încurajeze oamenii să joace fotbal de la o vârstă fragedă“, a declarat starul Barcelonei reporterilor. David Xirau, unul dintre cei care au contribuit la acest proiect, a declarat că parcul tematic va ”folosi cea mai avansată tehnologie“ pentru a combina atracțiile în spațiile special amenajate. Companiile din China au investit masiv în cluburile străine în ultimii ani, în timp ce președinte țării, Xi Jinping, a cerut ca oamenii care sunt răspunzători să dezvolte o industrie de fotbal de clasă mondială. Ambițiile chinezilor în materie de fotbal s-au extins, de asemenea, la nivelul competițiilor și au fost aduși superfotbaliști pe sume colosale.

Messi este cel mai bine plătit jucător al Barcelonei, care câștigă 40 de milioane de euro pe an, urmând ca în acest an veniturile sale să crească dacă va alege prelungirea contractului cu gruparea catalană, care expiră în 2018. Imaginea lui Messi a avut de suferit după ce a fost acuzat că a evitat să plătească impozitele pe venit în valoare de 4,5 milioane de euro între 2009 și 2011. Chiar dacă a restituit suma, Curtea Supremă din Spania l-a pedepsit pe Lionel Messi la 21 de luni de închisoare. Cei doi condamnaţi – Lionel și Jorge Messi – au cerut anularea sentinţei iniţiale, din iulie 2016, în timp ce acuzarea a cerut Curții Supreme să menţină condamnarea de 21 de luni de închisoare. Chiar dacă înaintea procesului a returnat prejudiciul, familia Messi nu a scăpat de pedeapsă, după ce a recunoscut acuzațiile de fraudă fiscală. Curtea Supremă a confirmat și amenda de 2,1 milioane euro pe care fotbalistul trebuie să o plătească. Lui Jorge Messi i-a fost redus și sancțiunea financiară, de la 1,6 milioane de euro la 1,3 milioane. În ciuda pedepsei primite, libertatea lui Messi nu este în pericol. În Spania, pedepsele mai mici de 24 de luni nu implică intrarea în închisoare, astfel că sancţiunea de un an şi nouă luni primită de Messi este cu suspendare.