18 milioane de euro pentru combaterea corupţiei din Republica Moldova

Un nou plan de acţiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova a fost lansat astăzi la Chişinău, având ca scop principal combaterea corupţiei. Pentru punerea în aplicare a planului, Republica Moldova va avea la dispoziţie până în 2020 aproape 18 milioane de euro, după cum informează Cristina Popuşoi de la Radio Chişinău.

Noul plan de acţiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova, prevăzut pentru următorii patru ani, conţine trei capitole ce vizează drepturile omului, statul de drept şi democraţia.

Noul cadru vine să implementeze eforturile Republicii Moldova în continuartea reformelor iniţiate. Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a subliniat că principalul scop al planului va fi combaterea corupţiei.

Secretarul general al Consiliului Europei a menţionat importanţa existenţei unei prese independente de factorul politic, dar şi a pluralismului partidelor politice. Oficialul european a mai spus că planul anterior de acţiune a fost unul comprehensiv şi că au fost atinse anumite rezultate, însă mai sunt necesare reforme.

La rândul său, vicepremierul Andrei Galbur, ministru al afacerilor externe şi integrării europene, a subliniat importanţa noului plan de acţiuni dintre Republica Moldova şi Consiliul Europei.

Potrivit oficialului, planul de acţiuni este un instrument strategic de programare, care urmăreşte scopul de a aduce legislaţia, instituţiile şi practicile din Republica Moldova în conformitate cu normele europene. RRA

Cele mai citite

Related Articles