Teroristul din Manchester a beneficiat de bani de la stat

Autoritățile britanice anchetează în prezent modalitățile prin care autorul atentatului de la Manchester și-a finanțat vizitele repetate în Libia, unde se crede că ar fi fost instruit de jihadiști.

Salman Abedi ar fi beneficiat de un împrumut pentru studii, precum și de ajutoare sociale, bani pe care i-ar fi folosit pentru a pregăti atentatul de la Manchester Arena, notează The Independent.

Abedi, de 22 de ani, a abandonat anul trecut cursurile Universității Salford, unde studia afaceri și management și nu avea un loc de muncă în momentul comiterii atacului terorist în care 22 de oameni au fost uciși și peste 100 au fost răniți.

Potrivit The Telegraph, Abedi a primit un împrumut pentru studenți în valoare de 7.000 de lire sterline la începutul primului an de facultate, în octombrie 2015, și o sumă similară în septembrie 2016, în aceeași perioadă în care a renunțat la studii.

De asemenea, Abedi, născut in Marea Britanie, ar fi solicitat beneficii sociale din partea statului, în valoare de peste 200 de lire lunar.

Poliția crede că Abedi nu a acționat pe cont propriu, ci a făcut parte dintr-o celulă teroristă. Până acum, 11 oameni au fost arestați în legătura cu atentatul de luni. (ziare.com)

De același autor

Related Articles