[FOTO] “Casa Binelui” şi-a deschis porţile pentru toţi aceia care vor să-i treacă pragul…

Singurul muzeu de mineralogie estetică a fierului din România se află în comuna Ocna de Fier din Caraş-Severin în casa particulară a colecţionarului Constantin Gruescu.

„Casa Binelui”, cum este cunoscută de către toți bănăţenii unicatul muzeal cărăşan, primul muzeu privat de mineralogie estetică din România şi-a deschis astăzi porţile pentru aceia care au venit să-i dea bineţe lui Constantin Gruiescu, cu prilejul onomasticii de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, dar şi cu ocazia aniversării celor 93 de ani, sărbătoriţi la jumătatea lunii trecute. Cei mai mici dintre dansatorii echipei de dansuri a Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin au vizitat astăzi “Casa Binelui” făcând astfel o bucurie colecţionarului nonagenar. De la acesta am aflat cum s-a născut ideea de “Casa Binelui” şi care este scopul pentru care a denumit-o astfel:

Preşedintele Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților din Reșița, Erwin Josef Ţigla a înmânat o diploma de excelenţă colecţionarului cărăşan, Constantin Gruiescu, iar micii dansatori au susţinut un amplu program artistic pentru cei ai locului.

Amintim că, puteţi vizita muzeul de mineralogie estetică a fierului de la Ocna de Fier, fiind o destinaţie de vacanţă educativă din toate punctele de vedere. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles