Furt „ca în filme” într-o staţiune din Caraş-Severin

377
Hotizontal view of burglary by the window

Atacul a fost dat la sfârşitul săptămânii trecute într-o pensiune din Poiana Mărului. Administratorul unităţii de cazare a sunat la 112 pentru a anunţa un furt. Mai precis, dintr-o cameră a fost sustrasă o geantă cu o importantă sumă de bani. Hoţul a urmărit scenariul unui film. A pus mâna pe geantă, a sărit pe geam şi a fugit cu un taximetru. De aici, au intrat poliţiştii pe fir şi, în scurt timp au reuşit să recupereze prada. Tot ca în filme, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Cecilia Dăneţ.

„Urmare a sesizării primite, s-a procedat la instituirea de îndată a unui filtru la intersecția D.N.68 cu D.J.683, între localitățile Zăvoi și Măru. De asemenea, o patrulă de poliție s-a deplasat spre satul Poiana Mărului. Între localitățile Măru și Măgura, polițiștii au oprit în trafic un autoturism inscripționat ,,Taxi”, pe scaunul din dreapta-față al autoturismului fiind identificat un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Caransebeș. A fost verificat interiorul autoturismului, sub scaunul din dreapta-față polițiștii găsind suma de 550 de lei și 500 de euro”.

Bărbatul este cercetat acum sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestuia. Banii sustrași au fost restituiți părții vătămate.

Poliţiştii din Oţelu Roşu s-au specializat în organizarea de filtre în trafic. Prin această „tehnică” au fost reţinuţi şi autorii înşelăciunilor prin metoda Accidentul, de la începutul anului.

(Sebastian Dragomir)