În Europa se înregistrează cea mai mare rată a sinuciderilor din lume!

Potrivit unui raport publicat în “Statistici privind sănătatea mondială”, revistă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în ultimii ani s-au înregistrat aproape 800.000 de decese suicidale.

Raportul, care comprimă şi analizează informaţii adunate din cele 194 de state membre ale OMS, relevă că rata sinuciderilor înregistrează un maxim în Europa (14,1 sinucideri la 100.000 de persoane), în timp ce minimul se înregistrează în regiunea est-mediteraneeană (3,8 sinucideri la 100.000 de persoane).

Raportul, dat publicităţii în timpul lunii pentru “Conştientizarea Sănătăţii Mintale”, oferă o privire asupra realizărilor şi ameninţărilor privind sănătatea populaţiei la nivel mondial. Cifrele raportului subliniază că din cele aproximativ 56 de milioane de decese înregistrate în 2015 la nivel global 27 de milioane, adică aproape jumătate, au fost cauzate de sinucideri. Comparativ, în 2005 numai o treime din numărul total de decese au fost sinucideri.

Sinuciderea este un fenomen social care afectează toate culturile, iar măsurile de prevenire trebuie să ţină cont de dimensiunile culturale ale problemei, a anunţat  Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Sursă: Rador

Cele mai citite

Related Articles