Ambasadorul Republicii Polone, în vizită oficială la Arad

       Dl. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a primit astăzi vizita oficială a Excelenței Sale, dl. Marcin Wilczek, ambasadorului Republicii Polone. Discuțiile s-au axat pe dezvoltarea unor relații în domeniile economic, turistic, învățământ superior și cultural.
“Ne onorează faptul că Excelența Sa Marcin Wilczek a inclus Aradul pe agenda vizitelor sale. Le-am prezentat oaspeților județul și oportunitățile existente. Apreciem modelul polonez de dezvoltare și considerăm că experiența poloneză în domeniul turismului și absorbției de fonduri europene pot reprezenta un sprijin important pentru noi. Mă bucură în mod deosebit că avem investitori polonezi puternici în Arad, iar Porta Doors este un exemplu de statornicie și succes”, a declarat dl. Iustin Cionca.
“Îmi doresc ca relația noastră să depășească sfera instituțională, să reușim să găsim prilejul unui schimb de experiență și al unui parteneriat”, a declarat, la rândul său, prefectul județului Arad.
Președintele Consiliului Județean Arad le-a propus oficialilor polonezi să faciliteze realizarea unei arhive digitale de literatură în limbă străină, la Biblioteca Județeană A.D. Xenopol din Arad, proiect care poate conduce la o mai bună cunoaștere reciprocă.

“Aceste vizite în teritoriu mă ajută să cunosc mai bine România. Polonia și România au foarte multe în comun. Acest lucru e vizibil prin prisma intensității întâlnirilor la cel mai înalt nivel. După mai bine de 25 de ani de la căderea comunismului, am senzația că începem să ne redescoperim. Am observat nu numai o intensificare a relațiilor politice, ci interes de ambele părți pentru intensificarea relațiilor de afaceri”, a declarat ambasadorul Republicii Polone, dl. Marcin Wilczek.

De același autor

Related Articles