Premieră la Oțelu Roșu: Cupa Incluziunii Sociale

192

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Primăria Oțelu Roșu, Școala Gimnazială Nr. 1 și Liceul Bănățean din localitate, au organizat miercuri, prima ediție a Cupei Incluziunii Sociale la Fotbal. Evenimentul se dorește a fi un prilej de socializare pentru copiii din centrele de plasament din județ.

Competiția s-a desfășurat simultan la cele două unități de învățământ din Oțelu Roșu, pe categorii de vârstă: 8-14 ani la Școala Gimnazială Nr. 1 și +14 ani la Liceul Bănățean. La prima categorie s-au înscris în concurs 5 echipe: două de la Școala Gimnazială Nr. 1, o echipă de la Liceul Bănățean, una de la Centrul ”Casa Noastră” Zăgujeni și o echipă formată din copii de la Centrele ”Speranța” și ”Raisa” din Reșița. La Categoria a doua s-au înscris în competiție 3 echipe: cea a Liceului Bănățean, o echipă formată din beneficiari ai Centrelor ”Raisa” și ”Speranța” Reșița și o echipă de tineri de la Modulul ”Apartamente” Speranța și Centrul ”Sfânta Maria” Reșița. Durata fiecărei partide a fost de 20 de minute la Categoria I și de 40 de minute la Categoria a II-a.

Clasamentul echipelor a fost următorul: CATEGORIA I

  • Locul I – Școala Gimnazială Nr. 1 Oțelu Roșu (Echipa A)       
  • Locul II – Școala Gimnazială Nr. 1 Oțelu Roșu (Echipa B)
  • Locul III – Centrul ”Casa Noastră” Zăgujeni

CATEGORIA a II-a

  • Locul I – Liceul Bănățean ”Oțelu Roșu”        
  • Locul II – Echipa Centrelor ”Raisa” și ”Speranța”
  • Locul III – Echipa Centrului Sfânta Maria” și Modulul ”Speranța” Reșița

Organizatorii au recompensat participanții la ”Cupa Incluziunii Sociale” cu diplome, cupe și medalii.

”A fost o competiție strânsă iar participanții au dat totul pentru a câștiga. Scopul acestui eveniment a fost acela de a îmbunătăți abilitățile sportive dar și pe cele de relaționare ale copiilor din centrele de plasament. Beneficiarii noștri au avut astfel ocazia de a socializa și de a lega prietenii cu elevii din Oțelu Roșu. Înainte de turneu s-au familiarizat cu cele două unități de învățâmânt care le-au fost gazde, iar după competiție au vizitat obiectivele turistice din Oțelu Roșu și Caransebeș. Așadar au avut parte și de o mini-excursie, un lucru benefic pentru ei”, a declarat Lucian Tismănar, educator în cadrul DGASPC Caraș-Severin.