Studenții reșițeni participă la Maratonul ”Hai cu noi la Sport – Mișcare – Sănătate”

157

Studenții de la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița fac mișcare participând la Maratonul Hai cu noi la Sport – Mișcare – Sănătate.

La Universitatea Eftimie Murgu din Reșița a început Maratonul Mișcării. Participă studenți de la toate programele de studii. S-au desfășurat deja partidele de tenis de masă și baschet.

Tinerii se întrec la următoarele discipline: minifotbal, baschet, volei , tenis cu piciorul, tenis de masă, badminton, aruncări la coș și fotbal freestyle. Competițiile vor fi individuale și pe echipe, atât dublu, cât și dublu mixt. Participă studenți de la toate programele de studii.

Despre ceea ce se urmărește prin organizarea unui astfel de eveniment, unul dintre coordonatorii proiectului, asistentul universitar doctorand Veronica Gușe a afirmat:

” Este un prilej de angrenare a studenților în practicarea exercițiului fizic și socializarea acestora indiferent de specializarea la acre sunt înscriși”.

Cristian Blaj de la Facultatea de Științe Economice, participant în competiția de baschet, a precizat:

”Sunt obosit, dar a fost o competiție destul de bună. Am ales baschetul pentru că l-am practicat timp de 5 ani și acum joc la Facultate în timpul orelor de sport, de plăcere. Mă bucur că se organizează astfel de evenimente, pentru că înveți cum se lucrează în echipă și cum să te organizezi și în viața din afara terenului. Sportul este foarte important, te menține sănătos și trebuie practicat în fiecare zi.”

Marius Stepanescu, student în anul II la Facultatea de Ştiinţe Economice a vorbit și el despre acest gen de activități sportive:

” Este greu, deoarece nu avem atât de mult antrenament. Ar fi foarte frumos să avem o echipă de baschet a Universității. Este foarte important sportul, mai ales pentru menținerea sănătății fizice și mentale.”

Maratonul ”Hai cu noi la Sport – Mișcare – Sănătate”, ediția a II-a organizat la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița se va încheia la finalul lunii. Întrecerile continuă săptămâna viitoare, deoarece de vineri, studentele reșițene participă la Campionatele Naționale Universitare de handbal și atletism.

Cristina Corocan