Lăpuşnicu Mare are Birou electoral. De mâine pot începe înscrierile pentru primar

       Astăzi au fost desemnaţi prin tragere la sorţi , cei doi judecători- membri ai Biroului Electoral de Circumscripţie Lăpuşnicu Mare pentru alegerile locale parţiale din 11 iunie .

Dintre cei 5 judecători de la Tribunalul Oraviţa care şi-au exprimat dorinţa de a participa la alegeri,  Rodica Pascariu a fost desemnată preşedinte al biroului , iar Aurică Guga – locţiitor.

         Preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, judecător Alin Chiseev, a arătat că „biroul astfel constituit va îndeplini toate atribuţiile ce îi revin potrivit legii, primind, începând din 16 mai 2017, candidaturile pentru funcţia de primar şi urmând a fi completat, în 17 mai 2017, cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare, conform legii şi potrivit calendarului de desfăşurare a alegerilor“.

Conform legii, în judeţele în care se organizează alegeri parţiale într-o singură circumscripţie electorală nu se mai constituie un birou electoral judeţean, eventualele sesizări referitoare la frauda electorală soluţionându- se de judecătoria în a cărei rază teritorială se află circumscripţia electorală respectivă (Judecătoria Oraviţa). Judecătoria se pronunţă în termen de cel mult 3 zile de la înregistrarea sesizărilor şi contestaţiilor. Hotărârea este definitivă.

 “Atribuţiile de verificare a îndeplinirii condiţiilor pentru depunerea candidaturilor, acreditarea mass- mediei străine, comunicarea, de către partide, a semnelor electorale şi acreditarea observatorilor interni sunt îndeplinite de biroul electoral de circumscripţie, iar competenţa de soluţionare a contestaţiilor asupra modului de organizare şi a componenţei biroului electoral de circumscripţie aparţine tribunalului” – a mai menţionat judecătorul Alin Chiseev. (Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles