Angajaţii Gărzii de Mediu au reluat lucrul: Greva generală a fost suspendată temporar până la 15 iunie

Angajaţii Gărzii naţionale de Mediu au reluat lucrul vineri, 12 mai, în urma negocierilor purtate între sindicate şi Ministerul Mediului, a declarat pentru Radio Reşiţa reprezentantul instituţiei de la nivelul judeţului Caraş-Severin, comisarul şef Gheorghe Muntean.

Vă reamintim că, în urma unei greve generale declanşate miercuri de angajaţii Gărzii de Mediu din întreaga ţara, nemulţumiţi că salariile le-au rămas la nivelul anului 2000, a fost încheiat un acord de suspendare temporară a acesteia.

Gheorghe Muntean a mai spus că, obiectivele negocierilor şi termenul de găsire a unor soluţii certe a fost avansat până la jumătatea lunii iunie, în caz contrar greva va fi reluată fără a mai parcurge etapele preliminare prevăzute de lege.

Potrivit comisarului şef Gheorghe Muntean, la data de 1 Mai 2017 la nivelul Gărzii Naţionale de Mediu salariul unui consilier cu grad profesional debutant este de 1.065 lei, iar al unui consilier cu peste 10 ani de activitate în domeniu de 2.117 lei. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles