Judeţul Caraş-Severin riscă să rămână fără medici de familie!

Lipsa medicilor de familie a devenit o adevărată problemă pentru judeţul Caraş-Severin!

Presedintele Societăţii de Medicina Familiei Caraş-Severin, medicul Daniel Popovici, a sustinut recent, la o dezbatere, că medicii de familie au venituri mult prea mici şi sunt nevoiţi să facă o a doua specializare, după ce au constatat ca salariul de rezident e mai mare.

CNAS ar trebui să majoreze veniturile medicilor de familie pentru că, în prezent veniturile acestora sunt mult prea mici faţă de necesar şi nu sunt deloc atractive. Spre exemplu, unii dintre medicii de familie fac o a doua specialitate, întrucât au constatat că salariul de rezident este mai mare decât veniturile unui medic de familie”, a sustinut dr. Daniel Popovici.

Mai mulţi dintre cei prezenţi la dezbatere au ridicat problema lipsei de medici specialişti în acest domeniu. Conform statisticilor prezentate la discuţii, 26% dintre localităţile din ţară nu au în prezent medic de familie. În plus Daniel Popovici consideră că veniturile mici sunt motivul pentru care foarte multe posturi de medic de familie nu sunt ocupate în ţară.

De exemplu în judeţul Caraş-Severin la ora actuală 9 localităţi nu au medici de familie. În judeţul nostru sunt activi 165 de medici de familie, dintre care se vor pensiona în urmatorii cinci ani aproximativ 80. De exemplu oraşul Reşiţa, unde sunt 10 posturi libere şi în ultimii ani a fost depusa o singură cerere.

Daiana Roşca

1 COMENTARIU

  1. La cât sunt de „apreciați” de casa de asigurări, e de mirare că mai avem și atâția medici de familie câți mai sunt…Nu cred că singurul criteriu este cel salarial, mai trebuie și dotări, pe care nu ți le asigură nimeni, deci dacă vrei să ai în continuare contract cu noi, ridici standardul prin eforturi proprii. După genul acesta de „tratamente” aruncăm cu pietre în cei care aleg să muncească pe BANI ADEVĂRAȚI…

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles