Ziua Europei, sărbătorită la Reşiţa! Ce surprize au pregătit organizatorii

Asociaţia Evoluţion Reşiţa, în parteneriat cu Primăria, Lions Onix Reşiţa şi Asociaţia Pro Vitam organizează astăzi, de la ora 14:00,  evenimentul „Europe Day – Ziua Europei”, ce va debuta cu un spectacol susţinut la Palatul Cultural din Reşiţa, urmând a continua în Centrul Civic.

Evenimentul are ca scop promovarea tradiţiilor, culturii şi valorilor europene şi promovarea conceptului de unitate prin diversitate.

Spectacolul cuprinde momente de dans traditional, cântec, teatru, pregătite de 36 de voluntari din 6 ţări europene, tineri din centrele de plasament „Raisa” şi  „Speranta”, precum şi elevi ai Colegiilor Nationale Diaconovici Tietz,  Mircea Eliade şi Traian Lalescu din Resita.

În jurul orei 16:00, in Centrul Civic participanţii împreună cu audienta de la spectacol, dar şi alti tineri, vor realiza un steag al Europei în acordurile imnului Europei, după care se vor delecta cu momente susţinute de Corul „Armonia” al Liceului de Arte Sabin Păuţa şi grupurile vocal instrumentale “Seventeen” şi “Strings” ale Şcolii Populare de Arte Ion Românu. Manifestarea se va încheia cu  un concert susţinut de trupele The Outsiders şi  Red Flame.

Acest eveniment face parte din proiectul “A walk în your shoes: Change the Frame to Change the Game!” organizat de Asociatia Evolution din Reşiţa, în parteneriat cu asociaţiile internationale Mladi Volonteri (Bosnia şi Herzegovina), Studenthus Kusadasi (Turcia), Aduna: engánchate a Europa (Spania), Sfera Macedonia (Macedonia) şi Mostar Friedensprojekt (Germania). Proiectul are ca scop promovarea unitatii prin diversitate, incluziunii sociale şi toleranţei către toate categoriile de persoane şi este finanţat de către Comisia Europeană, prin programul Erasmus+.

Ziua Europei la Universitatea Eftimie Murgu Reşiţa: „România – 10 ani în Uniunea Europeană”

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa în parteneriat cu Europe Direct Timişoara  organizează în zilele de 9 şi 10 mai,  a II-a Ediţie a Festivalului Judeţean dedicat Zilei Europei.

Sub deviza „Celebrăm o Europă a păcii, prosperă şi unită” vor fi realizate o serie de activităţi dedicate temei „România – 10 ani în Uniunea Europeană”.

Marţi, în 9 mai, în foaierul universităţii, de la ora 12:00, va fi deschisă expoziţia de postere „Relaţiile României cu ţările membre UE”. Tot în foaierul universităţii, împreună cu tinerii elevi şi studenţi din Reşiţa se vor desfăşura activităţi interactive: „Europa, te cunosc!”; jocul regiunilor europene, dezbatere „Europa tinerilor”, până la ora 14:30.

Miercuri, în 10 Mai, între orele 12 şi 16, cu participarea unor reprezentanţi ai administraţiei publice, mediului de afaceri şi societăţii civile, cadre  didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar: expoziţia de produse finale ale proiectelor cu finanţare europeană implementate în judeţul Caraş-Severin în perioada 2007-2017; lansare de carte „Cercetarea culturii organizaţionale în România”; masa rotundă „Finanţarea din Fonduri Europene a proiectelor de dezvoltare a României”; simpozionul ştiinţific „România, de 10 ani membră a Uniunii Europene: realităţi şi provocări”.

Proiectul educaţional în parteneriat are ca obiectiv dezvoltarea cetăţeniei europene, schimbul de bune practici în implementarea de proiecte cu finanţare europeană şi comunicarea ştiinţifică a demersurilor de cercetare.

De același autor

Related Articles