Ilie Năstase a primit interzis la cel mai cunoscut turneu de tenis din Marea Britanie

Lovitură grea pentru Ilie Năstase, care după scandalul legat de reacțiile sale considerate inadecvate de la turneul de tenis de la Constanța, a primit astăzi o veste extrem de neplăcută.

Năstase, în vârstă de 70 de ani, fost câştigător la Roland Garros şi US Open şi căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, este suspendat provizoriu de la toate evenimentele organizate de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), din cauza comentariilor presupus rasiste şi sexiste pe care le-a făcut la meciul cu Marea Britanie de luna trecută.

Preşedintele All England Club, Philip Brook, a afirmat că el “condamnă” comportamentul lui Năstase, cel care a disputat două finale la Wimbledon, anunță Agerpres.

“El nu va primi anul acesta o invitaţie la Royal Box”, a indicat Brook într-o conferinţă de presă.

Directorul executiv al All England Club, Richard Lewis, a mers şi mai departe, declarând că Năstase “ar putea fi oprit la poartă” dacă va încerca să intre la meciuri cu bilet.

Răspunsul lui Ilie Năstase nu s-a lăsat așteptat :

“Dar să trăiesc am voie? Am voie să mă duc la Londra, să intru în oraş, pe străzi? Să îi întrebaţi asta! Nici în Anglia poate că nu am voie să merg. Ce am făcut? Am omorât vreun om? Eu am o problemă cu ITF-ul (Federaţia Internaţională de Tenis). Până nu dă o decizie clară ITF-ul, Wimbledon-ul nu are de ce să aibă ceva cu mine. Luaţi-o cum vreţi, ca pe o răzbunare… nu prea mă mai interesează. Eu atâta ştiu şi ar trebui să îi întrebaţi pe ei: în ’73, când n-a vrut să joace nimeni la Wimbledon şi eu am jucat – nu contează? La asta nu se gândesc? Dar dacă ei sunt atât de minusculi la minte, eu nu am ce să le fac. Ce legătură are Wimbledon-ul cu ceea ce am spus eu despre Serena şi cu meciul din România? Dacă făceam prost la Wimbledon, înţelegeam să fiu suspendat. Dar aşa, nu înţeleg”, a declarat Năstase pentru Pro Sport.

 

De același autor

Related Articles