Elevii de clasa a IV-a s-au întors la școală cu emoții. Astăzi au susținut prima probă a Evaluării Naționale

108

Nici nu s-au întors bine la cursuri că elevii de clasa a IV-a au și intrat ,,în pâine’’. Astăzi au susținut prima probă a Evaluării Naționale.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, aproximativ 1.800 de elevi de clasa a IV-a au dat astăzi examen la limba și literatura română.
Cu toate că au avut emoții, școlarii de la Colegiul Național ,,Traian Lalescu” din Reșița s-au descurcat bine.

,, M-am descurcat bine, dacă ar fi să iau o notă, aș lua sigur nota 9. Am avut emoții dar m-am liniștit, mi-am zis că totul va fi bine, și… a fost’’

,,Eu am avut emoții dar m-am descurcat. Subiectele au fost foarte simple’’

De asemenea, profesorul Delia Brisc a precizat că elevii își evaluează mereu cunoștințele iar proba nu le-a pus probleme.

,,Astăzi elevii noștri au susținut proba scrisă la limba română, o probă care a fost conform așteptărilor. Esența acestei probe a fost munca pe text. Am încercat să gestionăm bine emoțiile și spunem noi, că am reușit. Încă de ieri le-am spus atât elevilor cât și părinților că nu trebuie să fie stresați sau emoționați, este o probă curentă din viață de școlar’’

Notele obținute de elevi nu vor fi trecute în catalog

Rezultatele obținute la Evaluarea Națională nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare și prin informarea părinților asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor.

Elevii nu au scăpat de emoții. Mâine vor susține proba la matematică iar vineri examenul la limba maternă.

Andreea Lupșa