Poliţiştii locali fac curăţenie în Reşiţa

187

Poliţiştii locali respectă ordinul primarului Ioan Popa

Autorităţile locale din Reşiţa s-au ţinut de cuvânt şi au trecut la sancţionarea celor care nu respectă curăţenia. În ultima lună, poliţiştii locali au aplicat amenzi în valoare de peste 35 de mii de lei. Au fost sancţionaţi atât cei care aruncă deşeurile în locuri interzise, cât şi cei care nu colectează selectiv.

Directorul Poliției locale, Alexandru Ciati spune că aceste verificări vor continua, pentru a fi depistaţi cei care încălcă prevederile din H.C.L. nr.69/2014 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru buna gospodărire a municipiului Reşiţa.

„În perioada 20 martie-23 aprilie, au fost aplicate 30 de avertismente şi 58 de amenzi. Valoarea acestora este de 35 675 de lei. Doi dintre contravenienţi sunt persoane juridice, iar în cazul lor sancţiunea fost aplicată în baza OUG 195 din 2005, privind protecţia mediului. Valoarea celor două sancţiuni a fost de 6 mii de lei”.

Amenzile care pot fi aplicate pentru nepăstrarea curăţeniei sunt cuprinse între 500 şi 2500 de lei, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice.

Valoarea unor amenzi ar putea scădea

Poliţiştii locali veghează pentru respectarea curăţeniei pe domeniul public, dar se gândesc şi la cetăţeni. De pildă, în şedinţa Consiliului local de astăzi, se propune reducerea valorii amenzii pentru cei care aruncă coși de semințe sau ambalaje pe jos.

„H.C.L. nr.69/2014 stabileşte o sancţiune minimă de 500 de lei pentru o persoană care murdăreşte domeniul public prin aruncarea cojilor de semeniţe sau a mucurilor de ţigară. Am considerat că valoarea amenzii nu reflectă pericolul social al faptei şi am propus reducerea amenzi la 100 de lei, valoarea minimă”, a precizat directorul executiv al Poliţiei locale Reşiţa, Alexandru Ciati.

(Sebastian Dragomir)