Sindicatul UCM Reşiţa solidarizează cu Hidrosind, acuzând reorganizarea defectuoasă a Hidroelectrica

Sindicatul Hidrosind pichetează astăzi Compania Hidroelectrica, acuzând noile măsuri de restructurare-reorganizare a activităţii societăţii, precum şi modul în care este condusă aceasta.

Protestul are loc după ce, începând cu data de 10 aprilie, salariaţii societăţii au intrat în greva japoneză, ca prim semnal de alarmă.

Conform liderului Sindicatului 1771 din UCM Reşiţa, Jivomir Tovladiaţ, membrii acestuia solidarizează cu acţiunile de protest organizate de Sindicatul Hidrosind din Hidroelectrica.

“Suntem întru totul de acord cu poziția sindicatului față de actuala conducere a Hidroelectricii care prin politica managerială afectează nu numai destinele propriilor salariați, dar produce efecte dezastroase în economia romanească, firmele aflate în relații contractuale directe cu Hidroelectrica fiind în real pericol de faliment. UCM Reșița, Hidroserv, ISPH, HidroConstrucția, sunt doar cateva exemple a politicii duse de conducerea Hidroelectricii. Dacă dorim să mai avem companii româneşti în sectorul energetic trebuie luate măsuri urgente, în primul rând prin schimbarea modului de stabilire a persoanelor ce conduc Hidroelectrica, renunțarea la acel interimat de patru luni, care este o piedică în actul managerial, deoarece prin acest interimat nu se pot adopta decizii majore, menite să angajeze investiții ce vizează retehnologizarea echipamentelor existente. Poziția sindicatului Hidrosind vine să confirme ce am spus de multă vreme că ceea ce se petrece la Hidroelectrica poate afecta atât un număr mare de firme, dar și mii de salariați.”

Având o poziţie şi interese comune sindicaliştii UCM Reşiţa sprijină revendicările sindicatului Hidrosind în speranţa ca acestea să aibă o rezolvare favorabilă, a mai spus Jivomir Tovladiaţ pentru Radio Reşiţa. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles