[FOTO-VIDEO] Graniţele de sud-vest sunt asaltate de migranţi. Numărul acestora a crescut cu 40%

95

Poliţiştii de frontieră şi jandarmii din Caraş-Severin şi Timiş au depistat 34 cetăţeni din Pakistan și Siria care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În ultimele 24 de ore, au fost depistate pe direcţia localităţilor Grădinari, Vărădia și Broșteni 3 grupuri de persoane, adulți și minori, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. S-a stabilit că cei în cauză sunt în total 23 de cetățeni pakistanezi și sirieni, 20 de adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani și 3 minori, cu vârste între 2 și 17 ani. Și poliţiştii de frontieră din Timiș, au depistat, în apropierea localităţilor Moravița și Gottlob, două grupuri de cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Este vorba de 11 bărbați, toți din Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani.

În primul trimestru din acest an, numărul migranţilor la graniţa de sud vest a crescut cu 40%, comparativ cu anul 2016, afirmă şeful biroului din România al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, Mircea Mocanu. El precizează că „aceste persoane, majoritatea solicită azil în România şi conform procedurilor naţionale, intră în procedura de azil şi solicitarea este administrată şi procesată de către Inspectoratul General pentru Imigrări”.

(Sebastian Dragomir)