Peste 2.000 de copii vaccinaţi în Caraş-Severin în cadrul campaniei de luptă împotriva rujeolei!

Campania de imunizare împotriva rujeolei desfăşurată în această perioadă de Instituţia Prefectului Caraş-Severin împreună cu Direcţia de Sănătate Publică s-a dovedit a fi un succes.

În ultimele 2 luni au fost vaccinaţi mai bine de jumătate dintre copii predispuşi să dezvolte această boală infecţioasă, astfel că obiectivul a fost atinş ne-o confirmă şi purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros care dă asigurări că în continuare medicii au suficient vaccin împotriva ROR, pentru a continua procesul de imunizare.

Această campanie de vaccinare se deruleză în toată ţara dar şi la noi. După cum se ştie deja în Caraş-Severin am avut destule cazuri de rujeolă dar veste bună că ele au început să scadă, în plus avem în stoc şi vaccin suficient. În cadrul acestei campanii, deci de la 1 iulie şi până în 15 august au fost vaccinaţi în Caraş-Severin 2.044 de copii aşadar procesul de imunizare va continua şi sperăm ca părinţii să fie la fel de receptivi “, a declarat Daniel Botgros.

Şi în judeţul Timiş, începând din luna iunie şi până în prezent prin intermediul acestei campanii au fost vaccinaţi peste 2.500 de copii.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles