[FOTO] Băile Herculane – Întoarcere la apă

81

Sala de conferinţe FRANZ JOSEPH  a Diana Resort din staţiunea Băile Herculane a fost plină astăzi la conferinţa naţională ÎNTOARCEREA LA APĂ – CORP, MINTE, SPIRIT@HERCULANE 2017, manifestare ajunsă în acest an la cea de-a VII-a ediţie, în organizarea Asociaţiei PRO TURISM HERCULANE.

Au participat peste 100 de specialişti în turism din ţară şi străinătate, între care o delegaţie a Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, formată din jurnalişti din Tunisia, Serbia, Bulgaria şi Cehia şi care a fost condusă de tunisianul Tijani Hadad – preşedintele federaţiei. Ediţia din acest an a manifestării a fost destinată alimentaţiei sănătoase, fiind propuse celor prezenţi metode pentru impunerea unui stil de viaţă sănătos pentru corp şi pentru spirit!

“Această ediţie a fost mai complexă decât de obicei, pentru că am mers pe foarte multe segmente în paralel.În prima parte a conferinţei am putut afla despre programul spaventura, care a fost implementat aici în acest weekend, ceea ce înseamnă că oaspeţii noştri au putut să şi experimenteze stilul de viaţă sănătos, un meniu alcalin combinat cu ore de pilates, cu serii de meditaţii în natură, cu trasee turistice, pe lângă partea de discursuri şi informări. De asemenea, oaspeţii noştri din străinătate ne-au vorbit despre posibilitatea ca Băile Herculane să între în concursul pentru MĂRUL DE AUR, premiu la care România stă destul de bine – este ţara din Europa cu cele mai multe trofee! – ceea ce este încurajator şi ne spune că putem face asta!”, ne-a declarat Laura Pătru – PR-ul Asociaţiei PRO TURISM HERCULANE.

Cei mai încântaţi de petrecerea acestui sfârşit de săptămână pe Valea Cernei au fost invitaţii de peste hotare, ne mărturiseşte Laura Pătru : “Invitaţii au fost foarte încântaţi, mai ales oasperţii din străinătate – care majoritatea sunt pentru prima dată în România, cu atât mai mult ştiau despre Băile Herculane – şi a fost o bucurie pentru noi să fim lângă ei atunci când descoperă acest oraş! Au primit destul de bine şi programul de stil de viaţă sănătos, dacă la început am fost un pic sceptici despre avântul lor în acest segment, au fost destul de încântaţi de partea de băuturi sănătoase…, cred că şi presa a fost încântată să plece cu informaţiile de care avea nevoie şi atunci fiecare segment a fost fericit la sfârşit de zi!”

Pe parcursul desfăşurării sesiunii de comunicări, în holul Diana Resort a fost amenajat un atelier de lucru şi expoziţie de artizanat, cuprinzând de la costume populare româneşti reprezentând diferite zone foclorice ale ţării, până la articole cu simboluri româneşti şi emblema staţiunii de pe Valea Cernei.

 

Paul Sever Smadu