Bani de la Uniunea Europeană pentru micii producători de lapte

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepţional de la Uniunea Europeană, potrivit unei hotărâri, recent adoptate de Guvern.

De acesta vor beneficia producătorii care au în grijă între 3 şi 9 capete de bovine, identificate şi înregistrate în Registrul Naţional al Exploataţiilor, iar la data depunerii cererii au livrate minimum 4 tone de lapte în perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016, în baza unor acte doveditoare, a declarat pentru Radio Reşiţa, Dumitru Stepanescu – directorul APIA Caraş-Severin.

Suma cuvenită fiecărui producător de lapte se va calcula de către APIA prin împărţirea sumei totale la efectivul eligibil de vaci de lapte. Pentru obţinerea ajutoarelor financiare, producătorii de lapte vor depune solicitările la centrul judeţean al APIA până la data de 2 mai, iar plăţile se vor face până la 30 iunie, a mai spus Dumitru Stepanescu.

Resursele financiare se asigură din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

Amintim că, la nivel naţional micii crescători de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar în valoare totală de 11 milioane de euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern.

(Hardy Cvoica)

Sursa foto: cugetliber.ro

Cele mai citite

Related Articles