8 ani de închisoare pentru un român în Marea Britanie, pentru jafuri de 400.000 de lire

Încă un român a fost condamnat ieri la 8 ani de închisoare pentru rolul jucat într-o serie de jafuri în Marea Britanie, a transmis publicația britanică The Sentinel.

Cosmin Moraru, în vârstă de 25 de ani (vezi foto) a fost condamnat la șase ani și 7 luni pentru comiterea jafurilor și a primit și un spor de pedeapsă de 18 luni pentru incendierea unui magazin și a mai multor mașini. Alți șase români fuseseră condamnați tot în această lună la un total de 47 de ani de închisoare pentru aceleași fapte.

În total românii au comis 11 jafuri și au furat bunuri valorând peste 400.000 de lire sterline între noiembrie 2015 și noiembrie 2016.

Bunurile furate au fost în special ceasuri scumpe și bijuterii și modul de operare al grupului criminal a fost unul extrem de meticulos a declarat pentru The Sentinel  unul din anchetatorii jafurilor.

“Ancheta a fost una extrem de complexă și a inclus forțe de poliție din Thames Valley, Hampshire, Kent, Cambridgeshire, Lancashire, Derbyshire și  Warwickshire dar și din România” – a precizat investigatorul.

Acesta a mai precizat că românii dădeau foc unor mașini pentru a distrage atenția și foloseau cabluri industriale pentru a bloca intervenția echipajelor de urgență.

De același autor

Related Articles