Vrei fotbal? Fotbal îți dau! Sportul rege,promovat în Caraș-Severin!

UPDATE:

La Reșița au început astăzi întrecerile Cupei Tymbark România la fotbal, feminine și masculin. Azi au avut loc meciurile rezervate categoriei sub 8 ani. S-au impus elevele Liceului Ștefan Hell din Sântana din Arad, urmate în clasament de cele de la Liceul Teoretic din Recaș și de cele de la Școala gimnazială 8 din Reșița.

În competiția băieților cu vârsta sub 8 ani s-a impus reprezentanta județului Alba, Școala Nr. 3 Cugir,  urmată de cea din Mehedinți, Școala Nr. 6 Drobeta Turnu Severin și cea din Timiș, LPS Banatul Timișoara.

Cupa Tymbark continuă mâine cu meciurile rezervate categoriei de vârstă sub 10 ani, fete și băieți. Vor participa câte 6 echipe la fiecare categorie.

—————————

Asociatia Județeană de Fotbal Caraș-Severin, Inspectoratul Scolar Județean Caraș-Severin și Tymbark România organizează de astăzi la Reșița o amplă competiție de fotbal, rezervată copiilor cu vârste cu prinse între 7 și 12 ani.

Sunt meciuri de fotbal rezervate fetelor și băieților, care se vor întrece la mai multe categorii de vârstă. Elevii fac parte din învățământul primar și gimnazial și provin de la instituții de învățământ din 6 județe ale țării: Caraș-Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, Mehedinți și Alba. Pentru elevii cu vârsta sub 8 ani sunt fazele finale, iar pentru celelalte două categorii U 10 și U 12 ani, sunt fazele zonale.

Viorel Lolea, președintele Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin a apreciat că organizarea unui astfel de eveniment în Caraș-Severin este benefică pentru promovarea fotbalului de masă.

”De asemenea fotbalul feminin trebuie promovat, deoarece în ultimii ani a luat o amploare deosebită și în țara noastră. Cu acest prilej este realizată și o selecție a jucătorilor cu potențial, de la vârste cât mai fragede, astfel încât aceștia să fie cooptați cât mai repede în echipele participante în campionatele județene și naționale, precum și în loturile naționale. Noi încercăm prin acest gen de activități să atragem copiii spre fotbal.”

Programul competiției este următorul:

In ziua de vineri (31 martie 2017) se dispută Cupa Tymbark Juniori Under 8 ani, cu începere de la ora 11,00. Participă 3 echipe de fete și 6 de băieți.

In ziua de sâmbătă (01 aprilie 2017) se dispută Cupa Tymbark Juniori Under 10 ani, cu începere de la ora 11,00. Participă 6 echipe de fete și 6 de băieți.

In ziua de duminică (02 aprilie 2017) se dispută Cupa Tymbark Juniori Under 12 ani, cu începere de la ora 11,00. Participă 6 echipe de fete și 6 de băieți.

Inspectorul școlar, Ioan Moater a vorbit despre echipele care vor reprezenta județul Caraș-Severin, toate din Reșița:

„U 8 ani: la feminin și masculin participă echipele Școlii Gimnaziale numărul 8, pregătite de prof. Arthur Schwarner; U 10 ani: la feminin Colegiul Național Mircea Eliade (prof. Radoiță Iovanovici), iar la băieți Colegiul Național Traian Lalescu (prof. Cristian Bercsenyi);U 12 ani: la feminin Școala Nr. 7 Reșița (prof. Cosmin Buda), iar la masculin Liceul Traian Vuia (prof. Silviu Izvernar)„.

sursa foto:Cupa Tymbark Romania

Cristina Corocan

 

Cele mai citite

Related Articles