Poliţiştii nu cedează. Continuă negocierile, dar şi protestele

222

La sfârșitul săptămânii trecute, sediul Poliției Reșița a fost pichetat de câteva zeci de poliţişti, nemulţumiţi de nivelul de salarizare comparativ cu alte sectoare bugetare. Legea nu se aplică la fel pentru toti bugetarii, spune liderul Sindicatului Polițiștilor din Banat și vicepreşedinte la nivel naţional al Sindicatului FedLex, Ionică Oberşterescu: „Nu ne uităm în grădina nimănui, dar meseria de poliţist este grea, ştim activităţile nostre, ne ştim fişa postului, dar problemele cu care se confruntă un poliţist zi de zi, sunt majore. Nu cerem decât ceea ce ni se cuvine”

La rândul său, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Dumitru Coarnă afirmă că protestele vor continua: „Nu cedăm niciun milimetru. Mai avem promisiuni de la ministrul Muncii că joi sau vineri ne va înmâna proiectul de lege unitară a salarizării. Noi nu avem cettitudinea că această lege va produce efecte de la 1 iulie 2017”.

Astăzi, liderii sindicatelor din Poliţie se întâlnesc din nou cu ministrul de interne, Carmen Dan, pentru a stabili două propuneri de amendamente la ordonanţa Guvernului. Modificãrile ar viza acordarea unui spor de permanentã de 40 de procente si de 100% pentru munca prestatã în zilele de sâmbătă şi duminică şi de sărbători legale. Poliţiştii mai cer majorarea salariului cu 20% şi eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri.

(Sebastian Dragomir)

foto: facebook