Părinții din Caraș Severin, atenționați de polițiști: jocul Balena albastră este extrem de periculos!

706

Poliția Română a început o campanie de informare în legãturã cu jocurile populare pe internet, care, în multe cazuri, sunt periculoase. Scopul este să atragă atenția părinților cu privire la comportamentul copiilor şi le recomandă celor care observă că acest comportament s-a schimbat, să anunţe autorităţile.

Unul dintre aceste jocuri periculoase este Balena Albastră, care impune celor care participă să îndeplinească mai multe misiuni teribile.

Alina Isac, ofiţer de prevenire la IPJ Caraş-Severin spune că părinţii trebuie să fie extrem de atenţi la site-urile sau jocurile accesate de copii.

„Programele de antivirus oferă tot felul de servicii prin care istoricul navigării poate fi văzut de părinte. Asta este, viaţa e dură şi trebuie insistat în fiecare zi cu informaţii pe care să le oferim copiilor şi să le dăm exemple de pericole ce pot apărea. Chiar dacă se va lăsa cu plânsete, parolele la toate conturile pe care le au copiii la reţelele de socializare sau jocuri online trebuie cunoscute şi de părinte”, a declarat la Radio Reșița inspectorul principal Alina Isac de la Compartimentul de Analiza Criminalității.

Aşa-numitul joc Balena Albastră, originar din Rusia, a provocat până acum moartea prin sinucidere a 130 de tineri.

(Sebastian Dragomir)