Panică printre posesorii de câini din Reşiţa

1827

Poliţiştii locali din Reşiţa au pus gând rău proprietarilor de patrupede. Peste 200 de persoane au fost amendate, în ultimele zile, pentru că au ieşit la plimbare cu câinii fără a avea carnete de sănătate sau punga pentru colectarea excrementelor. Măsura a fost luată în baza regulamentului privind creşterea şi deţinerea animalelor domestice, spune şeful poliţiei locale, Alexandru Ciati:

„Am primit un număr destul de mare de plângeri din partea cetăţenilor şi a trebuit să luăm măsuri. În 3 zile am dar peste 200 de amenzi, dar în a 4-a zi, oamenii au înţeles prevederile legale şi nu am mai avut constatări”.

Aplicarea sancţiunilor celor care nu respectă legea este agreată şi de conducerea Primăriei. „Măsurile coercitive întotdeauna au avut efectul scontat. Şi în Europa occidentală măsurile coercitive au dus la civilizaţie”, a precizat în emisiunea Ascultă cum te ascult, viceprimarul Adrian Dacica.

(Sebastian Dragomir)

5 COMENTARII

  1. Daca tot se vorbeste de “civilizatie” , cred ca ar trebuie si locuri amenajate pentru caini , dar probabil nu sunt destui bani pentru 4 garduri!

  2. Doamneee. ..de la o simpla nelamurire a unor presedinti de asociatii la ce s-a ajuns.La sedinta cu primarul de la cinema Dacia ,unde am fost si eu prezent,cativa presedinti de bloc au reclamat ca unii locatari tin caini de lupta in blocuri.ca acesti caini latra si chiar musca alte persoane.Primarul a spus reprezentantului politiei locale, care era si el prezent ,sa vada ce masuri sunt de luat..Si de aici a inceput bulgarele de zapada.1. Nu trebuie sa ai la tine aprobarea vecinilor de apt ,Ea se afla la sediul asociatiei de locatari ,2 carnetul de sanatate il ai degeaba pt ca politistul nu are pregatirea necesara sa se uite in el si sa inteleaga ce scrie acolo.3 nu trebuie sa ai un anume tip de pungute si sa le porti la vedere pe lesa cainelui.4.Daca vor sa verifice cipul cainelui trebuie sa aiba cititoare de cipuri.5 aici e o nebuloasa cu stransul din spatiile verzi.Se motiveaza ca se joaca copiii si calca in rahat.Pai nu era interzis sa se calce iarba in spatiile verzi? Nu exista locuri se joaca special facute pt asa ceva? In conclluzie si primaria ar trebui sa puna la dispozitia iubitorilor de animale acele “cutodroame”care trebuiesc igienizzate periodic,curatate si intretinute tehnic.Nu trebuie sa fie situate langa sosele si sa aiba garduri asa de mici care pot fi sarite cu usurinta de cainii de talie mare.O mare brambureala ,asa pot sa calific aceasta “masura”

  3. Nu mai sunt babe cu patrunjel? sau apucat de pindit caini din tufisuri .toti tarani cu 4 clase care se visau politisti dar au fost prea prosti ca sa treaca testele au gasit o paine de papat la politia locala…. Ps cacatul cainilor maidanezi ar trebui sa il adune tot ei daca tot iau salar degeaba

Comentariile sunt închise.