Reşiţa are un nou viceprimar. Care sunt motivele ce au dus la demisia lui Paul Vasile

1094

UPDATE:

De astăzi Reşiţa are un nou viceprimar: Gabriel Duruţ, ca urmare a demisiei înaintate Consiliului local de viceprimarul Paul Vasile.

A recurs la acest gest deoarece, spune el, în ultima perioadă a întâmpinat un blocaj din partea unor consilieri locali care au refuzat proiecte patrimoniale de importanţă majoră pentru dezvoltarea municipiului, urmărindu-se astfel obţinerea unui post de viceprimar pentru consilierii Partidului Social Democrat.

Singura propunere făcută a fost cea a grupului PSD care l-a nominalizat pe Gabriel Duruţ. Paul Vasile,  a declarat că Partidul verde – din care face parte, va vota pentru, astfel că liberalii nici nu au făcut nominalizări, nici nu au votat. Cu 12 voturi pentru şi 9 abţineri, acesta a fost ales în funcţie.

Gabriel Duruţ a confirmat şi el faptul că a fost un joc politic deoarece, a spus el, PSD a câştigat alegerile şi deci era normal ca un consilier al acestui partid să facă parte din conducerea primăriei.

Primarul Ioan popa a dorit să mulţumească la rândul său fostului viceprimar pentru implicarea de care a dat dovadă şi s-a arătat încrezător în competenţa lui Gabriel Duruţ.

Cel mai mare câştig –a mai spus primarul , este că în acest fel s-au deblocat proiecte importante pentru municipiu, unul fiind cel pentru tramvai, pentru care există posibilitatea unei finanţări europene de nu mai puţin de 24 milioane de euro.

Ora 13.15

Noul viceprimar este PSD-istul Gabriel Duruţ. A obţinut 12 voturi pentru.  PNL nu a votat.

Ora 13.00

Viceprimarul Reşiţei, Paul Vasile, si-a dat demisia. În motivarea înaintată Consiliului Local, el spune că în exercitarea mandatului a întâmpinat, în ultima perioadă, un blocaj din partea unor consilieri care au refuzat proiecte patrimoniale importante pentru dezvoltarea oraşului.

Ca urmare, în şedinţa de astăzi se alege un nou viceprimar.  Din partea Partidului Verde nu s-a făcut nici o propunere,  în schimb Paul Vasile şi-a declarat sprijinul pentru candidatul propus de PSD, Gabriel Duruţ. PNL nu a făcut nici o propunere.

Vom reveni cu amănunte.

(Daniela Tudor)