[FOTO] Garda de Mediu în alertă: Haldină clandestină descoperită la Oţelu-Roşu. Malul râului Bistra, sufocat de gunoaie

Se pare că stârpirea gropilor de gunoi ilegale a rămas pentru operatorii de salubritate un obiectiv utopic. Comisarii Gărzii de Mediu pe urmele societăţilor care se ocupă de gestionarea gunoaielor menajere din Caraş-Severin.

Peste 20 de tone de gunoaie aruncate direct pe mal şi pe taluzul din piatră al acestuia au ajuns să sufoce malul pârâului Rugu afluent al râului Bistra din Oţelu-Roşu, a precizat pentru Radio Reşiţa comisarul şef al Gărzii de Mediu Caraş-Severin, Gheorghe Muntean.

Este vorba de cantităţi rezultate ilegal din transportul operatorilor de salubritate care au amplasat clandestin cantităţi mari de deşeuri menajere în zona Gura Jgheabului din oraşul de pe Bistra. Pentru că acestea se află într-un perimetru gestionat de Ocolul silvic Oţelu-Roşu, Garda de Mediu Caraş-Severin a dispus Direcţiei silvice judeţene să salubrizeze zona şi să transporte gunoaiele, în cel mai scurt timp posibil, la un depozit autorizat şi să ecologizeze suprafaţa afectată cu mijloacele proprii.

Comisarii Gărzii de Mediu au mai descoperit şi plase, PET-uri, hârtii, obiecte de plastic, ambalaje din foaie metalizată, resturi textile, cauciucuri de bicicletă sau carcase de televizoare,  depozitate direct pe malul apei de cetăţenii oraşului, aşteptând probabil mia de ani în care vor deveni complet bio-degradate.

De vină sunt desigur şi cei care, aruncând gunoaiele la întâmplare, îşi bat joc de una dintre cele mai frumoase zone de agrement ale oraşului, şi anume Gura Jgheabului.

Sursa foto: cjcarasseverin

Vom reveni cu informaţii!

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles