Liste de aşteptare interminabile la RMN-ul şi tomograful Spitalului Judeţean din Reşiţa!

Tomograful şi aparatele de rezonanţă magnetică, ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa funcţionează la foc continuu şi tot nu fac faţă numărului mare de solicitări. Cu greu se mai poate face o astfel de investigaţie, iar listele de aşteptare sunt interminabile.

Deşi boala nu aşteaptă, dacă nu sunt catalogate drept urgenţe sau nu se prezintă cu banii jos cetăţenii din Caraş-Severin care doresc să-şi facă investigaţii la RMN-ul sau tomograful spitalului din Reşiţa trebuie să aştepte câteva luni. De exemplu cei care doresc să beneficieze de o tomografie, cu trimitere de la medicul specialist şi decontată de Casă, trebuie să aştepte până în luna iunie, iar cei care vor să facă această investigaţie contra cost, lista de aşteptare este la nivelul lunii aprilie. Pentru analizele făcute la aparatele de rezonanţă magnetică, situaţia este şi mai delicată, cei care vor să beneficieze de aceste investigaţii fără bani trebuie să aştepte până în luna decembrie, susţine purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Violeta Florea .

Cetăţenii sunt nemulţumiţi de situaţia creată iar cei mai mulţi sunt dispuşi să scoată bani din buzunar pentru a beneficia rapid de aceste investigaţii. S-a ajuns în această situaţie din cauza fondurilor insuficiente alocate de Casa de Asigurări de Sănătate. Dacă pentru următorul trimestru spitalul va primi o sumă mai mare atunci listele de aşteptare pentru tomograf şi RMN se vor înjumătăţii iar cetăţenii vor aştepta mai puţin pentru aceste investigaţii de înaltă performanţă.

O investigaţie RMN durează cel puţin 40 de minute, din cauza asta este şi limitat numărul de investigaţii într-o zi. În cadrul cabinetului medical RMN s-au efectuat doar anul trecut peste o mie de analize de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles