[VIDEO] Exod de migranţi în Caraş-Severin. Cel mai mic, în vârstă de 3 ani

1538

Nu mai puţin de 25 de irakieni au încercat noaptea trecută să intre ilegal în ţară, în apropierea localităţii cărăşene Comorâşte. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al poliţiei de frontieră Timişoara, Roxana Costache. Este vorba de 11 bărbaţi, 4 femei şi 10 minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 36 de ani, care nu aveau documente asupra lor. Aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Roxana Costache a precizat pentru Radio Reşiţa că se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Acesta nu este cel mai mare grup de migranți, descoperit în Caraș-Severin. În luna februarie, polițiștii de frontieră au reținut, la Oravița, 28 de persoane.

(Sebastian Dragomir)