Real Madrid a triumfat la Napoli

Real Madrid, deținătoarea trofeului, s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, marți seară, după ce a învins formația italiană Napoli în deplasare, cu scorul de 3-1, la fel ca în prima manșă a optimilor competiției. Napoli a făcut o primă repriză foarte bună și spera în calificare după golul marcat de belgianul Dries Mertens (24).

Real Madrid a revenit după pauză și a decis soarta partidei în decurs de cinci minute, după două cornere executate de Kroos și fructificate de Ramos (52, 57), chiar dacă la al doilea Mertens a fost creditat cu autogol. Morata a încheiat conturile în finalul meciului (90+1).

Fără fundașul român Vlad Chiricheș în lot, Napoli a început bine și Insigne a avut prima ocazie de gol (14), portarul Navas respingând șutul său. Mertens a reușit deschiderea scorului (24), după o lansare perfectă venită de la Hamsik.

Real a fost aproape de egalare, dar Ronaldo a trimis în bară (29), iar apoi Bale a șutat prin fața porții.

Napoli putea să își dubleze avantajul, dar același activ Mertens a trimis în bară (38).

Hamsik a avut și el două oportunități (39, 41), dar prima oară nu a reușit să finalizeze cum trebuie contraatacul, iar apoi șutul său din unghi a fost respins de portar,

Madrilenii au arătat o altă față după pauză, Benzema demonstrând intențiile ibericilor în min. 47, când a nimerit doar plasa laterală.

În min. 52, Kroos a executat un corner, iar Ramos s-a înălțat splendid și l-a învins pe compatriotul său Pepe Reina cu o lovitură de cap. Peste cinci minute, la o nouă lovitură de colț, de pe partea cealaltă, executată de același Kroos, Ramos a trimis puternic spre poartă, iar micuțul Mertens a deviat balonul, care l-a păcălit pe Reina (57), iar speranțele gazdele erau spulberate.

Jocul și-a pierdut din spectaculozitate, cele două goluri ale echipei antrenate de Zinedine Zidane tăind aripile italienilor. O singură ocazie notabilă s-a mai consemnat în dreptul echipei gazdă, un șut expediat de Rog (65), peste poartă.

Pe final, o acțiune fulgerătoare a Realului l-a adus în poziție de finalizare pe Ronaldo, Reina a respins, dar nu a mai putut face nimic la reluarea lui Morata (90+1).

Ca și în tur, Real a revenit după ce a fost condusă și s-a impus cu 3-1, agerpres.ro

Real a reușit a șaptea sa calificare consecutivă în sferturile de finală ale competiției, în timp ce Napoli viza în premieră o calificare în această fază a UEFA Champions League.

sursa foto: www.dolce-sport.ro

De același autor

Related Articles