Zeci de morți şi răniţi într-un atentat asupra unui sanctuar sufit în Pakistan

Un atentat sinucigaș revendicat de gruparea Statul Islamic s-a soldat cu cel puțin 70 de morți joi seara, fiind îndreptat împotriva unui sanctuar sufit în sudul Pakistanului și a șocat întreaga țară după o serie de alte atentate care au avut loc la începutul săptămânii, informează AFP.

Peste 70 de persoane au fost ucise și mai mult de 50 au fost rănite, a declarat pentru AFP inspectorul general al poliției din provincia Sindh, A.D.Khawaja, revizuind în creștere un precedent bilanț de 35 de morți.

Mulți dintre răniți sunt într-o stare critică și vor fi transferați la Karachi imediat ce transporturi aeriene vor fi desfășurate în zonă, a adăugat el.

Deflagrația a avut loc în orașul Sehwan, la 200 de kilometri nord-est de orașul portuar Karachi.

Atentatul a fost comis de un kamikaze care a intrat într-un sanctuar dedicat sfântului sufit Lal Shahbaz Qalandar, care a trăit în secolul al XIII-lea. Bărbatul kamikaze și-a detonat centura cu explozibili printre zecile de enoriași care se aflau acolo, a precizat o sursă a poliției. Locul era plin de oameni în această seară de joi, considerată zi sacră pentru rugăciune de către această comunitate.

Atentatul a fost revendicat la scurt timp de gruparea jihadistă Statul Islamic prin organismul său de propagandă Amaq.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif a condamnat atacul într-un comunicat. ‘Un atentat împotriva unuia dintre noi este un atentat împotriva noastră a tuturor’, a subliniat el.

La rândul său, puternicul șef al armatei, generalul Qamer Javed Bajwa, a îndemnat la calm, asigurându-i pe pakistanezi că ‘forțele de securitate nu vor lăsa puteri ostile să învingă’.

Președintele pakistanez, Mamnoon Hussain, a dat asigurări că ‘operațiunile împotriva terorismului vor continua în toată țara’. ‘Nu vom lăsa oamenii nevinovați la cheremul teroriștilor și vom răzbuna fiecare picătură de sânge’, a adăugat el.

Sursa foto: Telegraf

AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles