Numărul infracţiunilor din zona unităților de învățământ, în scădere

50

Numărul infracţiunilor din zona unităţilor de învăţământ a scăzut cu 11,5% în anul şcolar 2015-2016 faţă de anul precedenţ informează Poliţia Română. Este al treilea an consecutiv când se reduce numărul acestor infracţiuni.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a cadrelor didactice, pe parcursul anului 2015-2016, au acţionat în medie, lunar, peste 5.600 de poliţişti, alături de jandarmi, poliţişti locali şi alte forţe.

Din totalul infracţiunilor sesizate, 93,3% au fost comise în şcoli, iar 6,7% în zona adiacentă acestora.

Pe parcursul anului şcolar 2015-2016, nu s-au comis fapte cu pericol social deosebit sau care să aibă urmări grave din punct de vedere al vieţii sau integrităţii corporale a elevilor.

Pentru al treilea an consecutiv numărul infracţiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ a scăzut. Astfel, în anul şcolar 2015-2016 acestea s-au diminuat cu 11,5% faţă de anul de învăţământ precedent. De asemenea, în învăţământul universitar, faptele penale sesizate au scăzut cu 9,5% faţă de anul universitar anterior, precizează Poliţia.

Din totalul infracţiunilor sesizate, 93,3% au fost comise în şcoli, iar 6,7% în zona adiacentă acestora.

Şi conducătorilor auto le revin responsabilităţi în ceea ce priveşte siguranţa rutieră a copiilor, pentru că oricât de imprevizibil ar fi comportamentul rutier al celor mici, viteza redusă şi atenţia sporită, mai ales în zonele frecventate de copii conferă posibilitatea de a diminua riscurile. Conduita preventivă dă conducătorilor auto şansa de a evita un accidenţ subliniază Poliţia.

SURSA: NEWS.RO