Liviu Dragnea: Se poate vorbi de abrogarea OUG 13/2017 privind modificarea codurilor penale

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă că se va întâlni cu liderii coaliţiei şi cu premierul Sorin Grindeanu pe tema OUG privind Codurile penale, una dintre soluţii fiind abrogarea.

Liviu Dragnea a afirmat că există o presiune foarte mare din partea membrilor PSD pentru un miting de proporţii în Bucureşti, motiv pentru care va încerca să găsească o soluţie de detensionare a situaţiei împreună cu primul-ministru şi liderii ALDE. „Pot spune că membrii şi simpatizanţii PSD nu mai pot fi ţinuţi în frâu, oamenii vor să iasă în stradă  pentru a-şi exprima dezaprobarea profundă faţă de mişcarea de inspiraţie soroşistă la care asistăm. Partidul se organizează singur. Simt că nu voi mai putea să ţin în frâu, de la centru, presiunea din organizaţiile din ţară, care pot aduce în stradă, la Bucureşti, aproape un milion de oameni. Ca urmare, am decis să mă întâlnesc cu partenerii de coaliţie şi cu premierul pentru a le propune o soluţie de ieşire din impas”, a declarat Liviu Dragnea, pentru DC News.

Preşedintele PSD a arătat că ese posibilă chiar abrogarea ordonanţei, dacă soluţiava fi acceptată de către Sorin Grindeanu.

El susţine că nu vrea ca această chestiune să ducă la un clivaj social. „Nu vreau să existe în conflict români contra români şi să se rupă România în două. Pentru că nu se mai poate discuta cu argumente raţionale, ci ne confruntăm cu o maşină de dezinformare incredibilă în timp ce România are nevoie de linişte şi stabilitate pentru a putea înainta spre prosperitate, dezvoltare şi democraţie”, a mai spus Dragnea.

 

De același autor

Related Articles