Vremea în încălzire în Banat: va fi mai caldă în următoarele două zile

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii februarie în cea mai mare parte a ţării, în special în vestul ţării dar şi la munte.

Astfel, vineri şi sâmbătă, temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în sudul extrem al Olteniei şi sud-vestul Munteniei şi în jurul a 14 grade în Banat şi Subcarpaţii de Curbură, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -2 şi 5 grade. Cerul va avea înnorări ce vor persista în vestul, nordul şi centrul ţării, unde temporar va ploua.

Ploile vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în Maramureş şi în nordul Transilvaniei. În Moldova şi în restul zonei de munte vor fi precipitaţii mixte şi pe arii restrânse se va produce polei.

La munte, cerul va avea înnorări şi temporar vor cădea precipitaţii mixte în Munţii Apuseni, în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali, unde, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 35…40 l/ mp şi local în restul zonei montane.

La înălţimi de peste 1800 m va ninge, se va depune strat consistent de zăpadă, iar temporar vântul va prezenta intensificări cu rafale de peste 70 km/ h. Izolat se va depune polei. Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal la această dată.

Sursa foto: rtv.net

Cele mai citite

Related Articles