Şedinţă la vârful PSD. Social-democraţii s-au pronunţat pentru menţinerea ordonanţei de urgenţă de modificare a Codurilor penale

Ora 16.30

Liderii PSD au discutat, astăzi, să menţină OUG privind modificarea Codurilor Penale în Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. La capătul şedinţei, Liviu Dragnea a dat primul mesaj public de când Guvernul Grindeanu a trecut ordonanţele de urgenţă.

“Am discutat împreună cu toţi colegii din ţară despre situaţia actuală, situaţia politică actuală. PSD este un partid care a câştigat alegeri în mod corecţ printr-un vot masiv. Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în spiritul şi în litera Constituţiei. Guvernul şi partidele care îl susţin suntem în continuare determinaţi să exercităm atât puterea executivă, cât şi puterea legislativă. Orice încercare de a submina activitatea Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România”, a declarat Liviu Dragnea. “S-a reconfirmat susţinerea pentru Guvernul condus de premierul Grindeanu”, a adăugat liderul PSD.

Dragnea a vorbit despre “o campanie de minciună şi dezinformare”. “O asemenea masinarie de dezinformare eu am mai vazut la revolutie, e un sistem profesionist. Avem tot respectul pentru cetatenii care manifesteaza, e un drept care trebuie respectaţ in acelasi timp e importantr ca aceasta opinie sa se exprime fara violenta. Situatia de azi-noapte nu cred ca e situatia dorita de cei care au iesit sa-si exprime opiniile, rugamintea noastra e sa se delimiteze de aceste grupari care au vrut sa confiste acest protest sau sa faca ca protestul sa degenereze in violente, nu stiu in mintea bolnava a cui s-a nascut acest plan”.

“Eu sper ca MAI si Parchetul sa afle cine a gandiţ organizat si platit actiunile violente de aseara. Vreau sa felicit ministrul de Interne si jandarmeria si celelalte structuri ale MAI, care au actionat exemplar. Au fost certati de presedinte, care e autorul moral al violentelor”

****************

Ora 13.00

Liderii PSD s-au întrunit joi pentru a discuta despre decizia Guvernului de a adopta ordonanţa de urgenţă prin care au fost modificate Codurilor penale şi a proiectului de lege care vizează graţierea, măsuri ce au generat ample proteste în întreaga ţară.

 

Cele mai citite

Related Articles