Bilanţ la Prefectura Caraş-Severin: 2016- un an greu

În prezența conducătorilor de instituții deconcentrate din județ, prefectul de Caraș-Severin, Florenţa Albu, a prezentat astăzi bilanţul activităţii pe anul 2016.

Anul 2016 a fost unul dificil atât din punct de vedere al fenomenelor meteorologice periculoase, cât şi din punct de vedere electoral – a apreciat prefectul Florenţa Albu. Cu toate aceastea ea consideră că toate instituţiile din subordine şi-au făcut datoria cât au putut de bine cu mijloacele pe care le-au avut . Am prezentat Raportul de evaluare a activităţilor instituţiei pe anul 2016, am prezentat obiectivele strategice instituţionale şi indicatorii de performanţă aferenţi acestora şi, ca o concluzie, putem spune că ne-am atins aceste obiective, deşi, resursele financiare şi umane sunt extrem de limitate, atât în ceea ce priveşte instituţiile deconcentrate, cât şi Instituţia Prefectului şi Serviciile publice comunitare, de eliberare a paşapoartelor şi permise de conducere”, a afirmat Florenţa Albu.

Printre obiectivele strategice s-a aflat şi verificarea legalităţii actelor administrative adoptate sau emise de autorităţile administraţiei publice locale şi contencios administrativ, în număr de peste 27 mii, din care 150 au fost considerate ilegale. Pentru un număr de 129 de hotărâri adoptate de consiliile locale şi pentru 21 de dispoziţii emise de primari s-a solicitat revocarea acestora.

În ceea ce priveşte obiectivele acestui an , planurile sunt ambiţioase:” Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin va acorda o atenţie deosebită eficientizării activităţii, prin reaşezarea funcţiilor în statul de personal, în scopul echilibrării sarcinilor de serviciu, implementarea unui sistem eficient de management la toate nivelurile, care să asigure o monitorizare permanentă, pentru a elimina deficienţele din activitate, precum şi îmbunătăţirea activităţii de conducere a serviciilor publice deconcentrate în vederea creşterii performanţelor.

Se doreşte, totodată, realizarea demersurilor necesare, astfel încât toate unităţile de învăţământ din judeţ să întrunească, în anul şcolar 2017 – 2018, condiţiile pentru obţinerea autorizaţiilor sanitare de funcţionare. Nu în ultimul rând, Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin va încerca să crească eficacitatea activităţii de gestionare a factorilor de risc în ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă” – a explicat prefectul Florenţa Albu.

La finalul întâlnirii, prefectul de Caraş-Severin a şi anunţat pentru sfârşitul acestei săptămâni o nouă videoconferinţă cu primăriile din judeţ , o idee proprie, pusă în practică în a doua jumătate a anului trecut.

De același autor

Related Articles