UE decontează banii pentru deşeurile din Caraş-Severin

94

Lucrările în domeniul gestionării deșeurilor în județul Caraș-Severin beneficiază în continuare de finanţare europeană. Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat continuarea a 10 proiecte din mai multe regiuni din România, cu o contribuție din partea UE de aproximativ 800 de milioane de euro. Investiţiile au în vedere lucrări de infrastructură începute între 2007 și 2013, ce vor putea fi finalizate în actuala perioadă de programare. Printre ele se numără şi proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în Caraş-Severin”, demarat cu finantare prin POS Mediu şi care trebuia finalizat la 31 octombrie 2015. Finanţarea prin Programul Operaţional Sectorial s-a încheiat, dar cheltuielile suplimentare suportate de Consiliul Judeţean vor fi acum decontate, spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, Camelia Basaraba:

„În fapt, s-a aprobat fazarea proiectului, astfel încat lucrările ce trebuiau finalizate prin POS Mediu vor fi continuate din banii europeni alocaţi în perioada de programare 2014-2020. Nu înseamnă, însă că firmelor, care au întârziat finalizarea lucrărilor, nu le vor fi aplicate penalităţi conform prevederilor contractuale. În acest moment aşteptam semnarea contractului de finantare”.

Majoritatea lucrărilor la acest proiect sunt finalizate, dar au mai rămas de construit drumurile de acces către depozitul central de la Lupac şi către cele 3 staţii de transfer, de la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. În acest moment se redactează raportul de procedură, ultima etapa a licitaţiei.

(Sebastian Dragomir)