Banii pentru sănătatea elevilor care studiază în străinătate, recuperaţi în instanţă!Cinci familii din Timiş au reuşit să oblige Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate să acopere cheltuielile medicale pentru elevii minori care studiază peste hotare.

Procesul a fost demarat după ce copiilor, care învaţă la Viena, nu le-a fost eliberat formularul E106 în baza căruia pot beneficia gratuit de servicii medicale.  Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată de CJAS Timiş la Curtea de Apel Timişoara.

Dacă vom avea câştig de cauză şi în faza de recurs decizia, definitivă şi irevocabilă, va putea fi folosită ca precedent pentru alte cazuri similare. Mă aştept să fie atacată, pentru că în astfel de situaţii instituţiile recurg la toate căile de atac, pentru a se justifica ulterior în cazul unui control al Curţii de Conturi”, spune avocatul timişorean Laura Martonosy, care a iniţiaţ alături de alte patru familii, procesul câştigat la Tribunalul Timiş.

Reprezentanţii CJAS Timiş au precizat că din momentul primirii motivaţiei deciziei Tribunalului Timiş au la dispoziţie 15 zile pentru a depune recurs iar în momentul depunerii recursului se suspendă executarea hotărârii. Dacă va fi confirmată ca definitivă şi irevocabilă, decizia ar putea fi invocată ca precedent pentru mii de cazuri similare din ţară.

Sursa: Timpolis

Daiana Roşca