La școală pentru comunitatea noastră!- proiect destinat tinerilor din Bozovici și Anina

76

 

Aproximativ 250 de tineri din localitățile Bozovici și Anina au participat timp de doi an la un proiect menit să-i responsabilizeze dar și să prevină abandonul școlar, un fenomen în plină ascensiune și în județul Caraș-Severin.

,,Proiectul se numește ,,La școală pentru comunitatea noastră’’ și a reunit 122 de tineri din Anina și încă 122 din Bozovici cu vârste între 16-29 de ani. Obiectivul acestei campanii a fost îmbunătățirea șanselor de acces pe piața muncii, dezvoltarea metodelor de predare a cadrelor didactice dar și implicarea a celor 49 de părinți din țară sau străinătate în educația copiilor’’ –a declarat coordonatorul proiectului, profesorul Anca Ruva.

Tinerii au învățat pe parcursul proiectului ce înseamnă să fi responsabil și cât de important este să meargă la școală.

,,Pentru mine a fost o experiență foarte frumoasă, din care am învățat ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă, ce înseamnă să fi leader, am întâlnit tineri care nu au frecventat școala. Prin intermediul acestui proiect am convins mulți tineri că avem o zonă cu potențial turistic crescut și că mergând la școală au o șansă la un loc de muncă mai bun ‘’

Proiectul a fost inițiat de către Inspectoratul Școlar Județean și a avut in proporție de 70% tineri cu frecvență școlară redusă sau care au abandonat băncile școlilor.