Asociaţia crescătorilor de albine din Caraş-Severin trage un semnal de alarmă asupra dispariţiei masive a albinelor în această iarnă

Asociaţia crescătorilor de albine din Caraş-Severin au demarat de astăzi şi desfăşoară până în 15 ianuarie, procedurile de recoltare de probe din stupine pentru depistarea cauzei dispariţiei masive a albinelor, în aceasta perioadă, fenomen care alarmează apicultorii din judeţ, spune Ida Şuţa – vicepreşedintele ACA (Asociaţia Crescătorilor de Albine).

Aceştia au sesizat asociaţia şi se tem pentru viitorul populaţiilor de albine din judeţ. Potrivit Idei Şuţa, în Caraş-Severin nu este un caz singular, fenomenul se regăseşte în aproximativ toată ţară, iar probele prelevate vor ajunge într-un laborator specializat din Franţa, unde se va stabili cu exactitate despre ce fel de infestare este vorba pentru a putea aplica în cel mai scurt timp tratamentul adecvat.

Vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Caraş-Severin, Ida Şuţa, recomandă apicultorilor să permită echipelor specializate să preleveze probe din stupinele acestora sau să se informeze telefonic la sediul asociaţiei cum va decurge acest proces.

La nivelul asociaţiei cărăşene a crescătorilor de albine sunt înregistraţi aproximativ 1.500 de apicultori cu peste 50 de mii de stupi. (Hardy Cvoica)

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles