Antena Satelor înfige pluguşorul brazdei FM la Comăneşti

92

Astăzi, echipa Antenei Satelor este parte a paradei Festivalului de datini şi obiceiuri strămoşeşti de la Comăneşti pentru a bate toba tradiţiilor şi a da o veste mare: cel mai curat post de radio românesc, Antena Satelor, se va auzi tare şi clar, în FM, în toată această parte a Moldovei.

Începând cu ora 12:00, printre urşi, capre, căiuţi şi măşti, pluguşorul Antenei Satelor va străbate străzile capitalei obiceiurilor de iarnă româneşti pentru a anunţa că anii ce urmează vor fi cu belşug de cântec autentic şi poveşti cu tâlc pe frecvenţele Antenei Satelor.

La 25 de ani de la difuzarea primei sale emisiuni, Radio România Antena Satelor se pregăteşte să devină, pe frecvenţa 89,0 FM, vocea unei părţi importante a Moldovei şi portavocea problemelor specifice ale unei comunităţi care înţelege păstrarea tradiţiilor ca pe o datorie de credinţă.

Antena Satelor, parte a radioului public, ocupă un loc aparte în piaţa de radio din România, cu cei peste 700.000 de ascultători ai săi. Oferta editorială a postului se concentrează pe informarea şi orientarea locuitorilor de la sate şi din oraşelor mici, izolate, cu accent pe informaţiile de utilitate şi pe emisiuni specializate pentru o agricultură performantă.

La Antena Satelor, muzica populară şi tradiţiile sunt la ele acasă, regăsindu-se zilnic în emisiuni, având menirea creării unei atmosfere româneşti autentice şi obiectivul păstrării lor nealterate pentru generaţiile care vin.