[FOTO] Dărnicia nu stă în a da mult, ci în a da la timp.Voluntarii își ajută colegul

152

Dărnicia nu stă în a da mult, ci în a da la timp. Tinerii voluntari de la Organizaţia Salvaţi Copiii Caraş-Severin sunt alături de colegii lor aflaţi în dificultate. Aceştia au adunat bani pentru prietenul şi colegul lor Paul Anka din Reşiţa. Acesta are probleme majore de sănătate, din naștere se confruntă cu deficienţe. El locuieşte împreună cu mama sa, care este singura ce se ocupă de îngrijirea lui. Paul nu se poate deplasa singur şi astfel este nevoie de şcolarizarea lui acasă. Voluntarii s-au gândit şi au adunat de la alţi elevi câteva sute de lei, bani pe care i-au oferit lui Paul.

“Am dorit să ajutăm un coleg de clasă, care este imobilizat. Am mers prin clase şi am adunat o sumă de bani, ce nu este mare, dar cu ea poate să-şi achite şcolarizarea la domiciliu. Am dorit să-i facem acest cadou şi mai ales să fim alături de el, să povestim, să ne bucurăm de câteva momente plăcute împreună. El se mişcă doar cu ajutorul mamei, nu se poate susţine singur. Tatăl lui a divorţat şi nu se mai interesează de el, este foarte greu să se întreţină”, a spus liderul voluntarilor Organizaţiei Salvaţi Copiii Caraş-Severin, Flavius Paidola.

Paul Anka are nevoie de o intervenție la coloană, care costă câteva zeci de mii de euro. Cei care doresc să-l ajute pot lua legătura cu reprezentanţii Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Cristina Corocan