CSM Poli Iași a învins-o pe Dinamo București

56

CSM Poli Iași a învins-o pe Dinamo București cu scorul de 3-1 (1-1), duminică seara, în Copou, într-un meci din etapa a 21-a a Ligii I de fotbal, ultima din 2016.

Dinamo a deschis scorul prin Ionuț Nedelcearu (7), după o minge respinsă de portarul Branko Grahovac.

Poli Iași a egalat în min. 25, prin Andrei Cristea, din penalty, după un fault comis de Romera asupra lui Adrian Bosoi.

Dinamo a rămas în zece oameni în minutul 63, când bosniaco-danezul Azer Busuladzic a fost eliminat după ce l-a lovit pe Alexandru Crețu, ripostând după faultul acestuia. Ieșenii au trecut în avantaj în min. 72, când Cătălin Ștefănescu l-a învins pe portarul Laurențiu Brănescu cu un șut cu efect din marginea careului. Gazdele au mai marcat o dată, în prelungiri, prin Vasile Gheorghe (90+1 — penalty), după ce tânărul atacantul Adrian Moldovan (17 ani) a fost faultat de Brănescu, la prima sa acțiune.

Dinamo nu mai câștigase la Iași din 1 noiembrie 2009 (3-1).

În tur, Dinamo s-a impus cu 3-1.

Dinamo are o singură victorie în ultimele sale trei jocuri de campionat (două eșecuri în deplasare).

Poli Iași a câștigat ultimele trei etape (ultimele două cu 3-1) și a pierdut o singură dată în ultimele șase etape (un egal, patru victorii).

CSM Poli Iași — FC Dinamo București 3-1 (1-1), Stadion ”Emil Alexandrescu” — Iași
Au marcat: Andrei Cristea (25 — penalty), Cătălin Ștefănescu (72), Vasile Gheorghe (90+1 — penalty), respectiv Ionuț Nedelcearu (7).
Cartonaș roșu: Azer Busuladzic (Dinamo) 63.
Arbitru: Sebastian Colțescu (Craiova); arbitri asistenți: Daniel Mitruți (Craiova), Adrian Popescu (Craiova); arbitru de rezervă: Iulian Dima (București)
Observatori: Nicolae Marodin (București) — CCA, Cătălin Popa (Vaslui) — LPF

AGERPRES