Datoriile Reşiţei au scăzut la jumătate. Primarul anunţă gratuitate pentru pensionari şi elevi pe mijloacele de transport în comun

Datoriile Primăriei Reşiţa au scăzut în ultimele luni aproape la jumătate, respectiv de la peste 9 milioane de lei, la 5 milioane 600 de mii – a anunţat astăzi primarul Ioan Popa, care a afirmat că a reuşit acest lucru prin stoparea scurgerilor de bani din primărie către terţi, în special către societatea de transport în comun.

Acesta a prezentat şi un grafic din care reies plăţile restante pe fiecare lună. „Am intrat în acest an cu datorii de peste 9 milioane de lei, iar acestea s-au menţinut, cu unele fluctuaţii până în luna iunie. Din iunie şi până acum am reuşit să achităm aproape jumătate din ele, respectiv circa 4 milioane de lei, doar din economiile făcute. Îmi cer iertare pensionarilor şi celorlalte categorii de persoane cărora le-am tăiat subvenţia, dar era necesar să o facem, pentru că se duceau bani degeaba către firma de transport. În momentul în care vom prelua din nou transportul la administraţia locală ( în august 2017, când se încheie contractul cu Ro-A-Tir) vom acorda gratuitate nu doar pensionarilor, ci şi elevilor pe mijloacele de transport în comun”- a declarat primarul Ioan Popa într-o conferinţă de presă, în care a dorit să explice ce a făcut în lunile de când a venit la Primăria Reşiţa.

O dată datoriile achitate, se vor putea renegocia dobânzile la creditele primăriei, ceea ce va reduce din cheltuieli, în favoarea investiţiilor- care sunt o prioritate pentru Ioan Popa .

De același autor

Related Articles