Muncitorii de la Dacia au protestat faţă de condiţiile de transport

64

 Muncitorii au protestat, vineri dimineaţa, în faţa uzinei Dacia de la Mioveni, după accidentul de vinerea trecută, când două autobuze pline cu angajaţi ai uzinei s-au ciocnit, liderii sindicali susţinând că omenii nu se mai simt în siguranţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Producţia a fost oprită timp de o oră, muncitorii de la schimbul unu oprindu-se iniţial în parcarea din faţa uzinei şi huiduind conducerea care nu le asigură condiţii optime de transport.

Pe 25 noiembrie două autobuze care transportau muncitori de la Dacia s-au ciocnit la Piteşti, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Din primele date a reieşit că autobuzele circulau în aceeaşi direcţie,iar unul dintre şoferi nu ar fi păstrat distanţa în trafic şi a lovit autobuzul din faţa sa.

“Aceste autobuze au sistemele de frânare defecte, vin cu uşi deschise sau nu se închid, sistemul de direcţie e defect. Salariaţii noştrii care fac naveta cu aceste autobuze, ne sesizează aproape zilnic problemele care se întâmplă pe aceste trasee. Nu e un singur traseu. Ce fac transportatorii? Iau autobuzul care are problemă şi îl duc pe un alt traseu. Ei mută problema. Aşa am ajuns să facem acest protest”, a declarat un lider al muncitorilor de la Dacia.

sura info : mediafax.ro