Alertă în Vest: Gripa aviară face ravagii în Ungaria, dar în Caraş-Severin e linişte

O alertă de gripă aviară a fost emisă de autorităţile maghiare şi mii de păsări au fost sacrificate la ordinul autorităţii pentru siguranţă alimentară.

Focarele au fost descoperite în sudul Ungariei în localităţile Bugac şi Kiskunmajsa. Autoritatea pentru siguranţă alimentară din Ungaria a dispus intensificarea la nivel naţional a monitorizării stării de sănătate a efectivelor de păsări şi a controalelor privind aplicarea cerinţelor de biosecuritate în fermele de păsări şi gospodării.

Direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor Caraş-Severin a intensificat monitorizarea controalelor la limitele de judeţ şi a efectivelor de păsări în ferme şi linişteşte populaţia că în vestul ţării nu este momentan niciun focar. Dorin Imbrea – directorul executiv adjunct a precizat pentru Radio Reşiţa că verificarea transporturilor în ceea ce priveşte mişcarea păsărilor se realizează la nivelul frontierelor de stat, iar cum judeţul nostru nu are graniţă directă cu Ungaria, aceste controale se efectuează în Timiş.

Organizatia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a avertizat asupra riscului infectării păsărilor cu tulpina de gripă aviară H5N8, până în primăvara lui 2017, iar proprietarii păsărilor sacrificate vor fi despăgubiţi de stat.

Sursa foto: AGERPRES

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles