Scump, cucoană. Blocul meu a fost mai ieftin! Reabilitarea termică va costa fiecare proprietar aproape 4.000 de euro

3.600 de euro pentru un apartament anvelopat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa de creşterea eficienţei energetice pentru blocurile de locuinţe. Aceasta este suma calculată de Primăria Reșița pe care trebuie să o suporte fiecare proprietar în parte, dacă blocul intră în program.

În acest an, peste 50 de scări de bloc de pe Bulevardul Republicii și din centrul Reșiței vor intra în programul de creștere a eficienței energetice finanțat 60% din fonduri europene și 40% din contribuția municipalității și a asociațiilor de proprietari, acestea din urmă având de plătit circa 3.600 de euro.

Suma a stârnit nemulțumirea consilierului local Gabriel Dinu , care a atras atenția că aceasta este mult prea mare, în condiţiile în care pentru anveloparea blocului în care locuieşte şi pe care au plătit-o integral, a revenit câte 1.000 de euro pe apartament.

Viceprimarul Paul Vasile a explicat că este vorba despre lucrări complexe care presupun pe lângă anveloparea propriu-zisă şi înlocuirea acoperişului, a liftului, lucrări pe casa scării , înlocuirea ferestrelor cu geamuri termopan. În plus, a spus acesta, preţurile sunt maximale. „La negocieri comisia va studia fiecare preţ în parte şi va cere explicaţii pentru nivelul lui. În plus, dacă sunt 3-4 firme concurente, preţul poate scădea şi cu 30-40%” – a mai menţionat viceprimarul Reşiţei. Tot el a precizat că asociaţiile au fost informate despre suma ce trebuie plătită de fiecare familie şi că nu a întâmpinat opoziţie.

Proiectele de creştere a eficienţei energetice au termen de implementare 11 luni, iar locatarii pot achita cotă-parte din contribuţia ce le revine, pe durata a 5 ani.(Daniela Tudor)

 

Cele mai citite

Related Articles