NATO susține România

Noul secretar general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller va susține România în drumul ei către atingerea obiectivelor stabilite și prin summitul din această vară de la Varșovia – susține ministrul român de externe Lazăr Comănescu. Declarația a fost făcută după întâlnirea avută la București cu oficialul Alianței Nord Atlantice. Șeful diplomației românești a discutat cu această ocazie cu Rose Gottemoeller despre consolidarea stabilității în estul și sud-estul Europei, de unde vin cele mai importante provocări la adresa securității în zonă.
La rândul său, secretarul general-adjunct al NATO, Rose Gottemoeller a apreciat contribuția țării noastre la misiunile din ultimii ani din Afganistan, în condițiile în care România a participat la unele operațiuni importante desfășurate în zone foarte periculoase. Rose Gottemoeller a vorbit de asemenea despre sistemul antirachetă de la Deveselu și despre faptul că România a activat o divizie multinațională în Comandamentul de Sud-Est al Alianței.
Aceasta este prima vizită oficială în România făcută de Rose Gottemoeller, în calitate de secretarul general-adjunct al NATO.

Sursa: Radio România Regional

De același autor

Related Articles