[FOTO] Cine a pus gardul în drum: Situaţie de tot râsul pe una din străzile din Păltiniş sau o nouă mânărie a Primăriei?

Pe una din străzile din comuna Păltiniş din Caraş-Severin un cetăţean din localitate a împrejmuit o suprafaţă din domeniul public, stradă, spaţiu verde şi trotuar, unde a înalţat un gard metalic din plasă de sârmă. Cert este că respectivul gard a supravieţuit repetatelor acţiuni de demolare, iniţiate de primărie încă de acum 5 ani, susţine reclamantul Adrian Iovănuţ:

“Vecinul, a început să ocupe spaţiul public, trotuarul şi o partea din şosea cu un gard metalic cu stâlpi betonaţi încă din 2011, motivând că are acceptul autorităţilor.”

 

Zona unde odinioară se afla o stradă şi calea de acces spre alte proprietăţi a fost transformată acum în parcare privată. Un grup de consăteni s-au adresat postului nostru de radio, sesizându-ne acest caz. Oamenii povestesc că au înaintat o serie de cereri către primăria comunei, ba chiar către Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Prefectura judeţului şi poliţie cerând demolarea. „Acest gard blochează o alee din care puteam ajunge fără probleme la casele noastre. Dacă va fi demolat, am putea circula mai uşor pe strada noastră. Mai mult, nici maşina pompierilor nu ar avea pe unde intra în caz de incendiu. Credem că proprietarul garajului este un protejat al Primăriei Păltiniş“, a declarat pentru Radio Reşiţa Adrian Iovănuţ reprezentantul locatarilor:

“Primăria îl susţine, vă spun cu dovezi. Se încalcă în mod flagrant multe legi. Am vorbit la prefectură, la Consiliul Judeţean cu domnul Hurduzeu, am trimis petiţii, dar nimeni nu face nimic.” 

Contactat telefonic Ioan Popovici – primarul comunei cărăşene, vădit revoltat de situaţie a confirmat reporterilor Radio Reşiţa faptul că locatarii de pe acea stradă sunt nemulţumiţi de prezenţa împrejmuirii, iar reclamaţiile durează de mai multă vreme. Gospodarul spune că problema gardului a trecut şi de un proces şi tot în picioare a rămas. Acesta a mai subliniat că el nu poate face nimic şi aşteaptă să fie luate măsuri de la „Centru” (n.r. Consiliul Judeţean şi Prefectura judeţului) care au luat act de repetatele sesizări ale cetăţenilor nemulţumiţi. Camelia Basarabă – purtătorul de cuvânt al forului judeţean explică:

“La Consiliul Judeţean a fost înregistrată o sesizare a domnului Adrian Iovănuţ cu privire la construirea unui garaj pe domeniul public. O echipă de la Direcţia de Urbanism s-a deplasat pe tern, a aplicat chiuar şi o amensă care a fost contestată, iar Judecătoria Caransebeş a dispus anularea procesului verbal de contravenţie. Consiliul Judeţean a făcut apel la Tribunalul Caraş-Severin urmând ca următorul termen să fie data de 23 noiembrie.”

Acum împrejmuirea pe post de parcare şi garaj privat clandestin a devenit mărul discordiei în comuna Păltiniş, iar sătenii se întreabă câtă minte a avut acela care a pus gardul în mijlocul drumului, dar mai ales acela care ia dat acceptul pentru al amenaja. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: localnici Păltiniş

De același autor

Related Articles